1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
WORK
Interdisciplinary Science and Engineering Complex
Boston, Massachusetts

Complex geometric forms, cantilevered floor plates, and a column free six-story atrium make this new 234,000 square foot facility a premier venue for academic research in engineering, health sciences, basic science, and computer science. Intense collaboration between structure and architecture pay off in the elegance of the curved fa├žade comprised of vertical aluminum fin sunshades and glass curtainwall with a maintenance catwalk in between, which are cantilevered from the structural slab. The distinctive skylights and striking spiral stair design make for a spectacular experience inside the atrium. This bold expression of architecture establishes a new, stronger presence for Northeastern University along Columbus Avenue and a connection between the neighborhoods to the south and the campus to the north.





Architect
Payette
Owner
Northeastern University
Related Projects